Netop nu

Marts

FISKEBUTIKKEN
Fiskeafdelingen holder stort røgmarked lige inden påske, hvor du kan købe alt til påskens måltider. Der vil være røget sild og makrel.
Røget makrel kan serveres traditionelt med røræg eller med en creme rørt af cremefraiche og urter fx kørvel, dild, purløg, persille og reven usprøjtet citronskal. Du kan også lave en sandwich af ristet rugbrød lagt sammen om røget makrel, salat, pesto og purløg eller bruge røget makrel i en salat med korn, radiser og rucolasalat.
Røget sild kan serveres med hakket, hårdkogt æg, finthakket rødløg og kapers, eller du kan servere en salat af røget sild, finthakket radise, klippet purløg og cremefraiche. Salaten anrettes på salatblade og pyntes med halve hårdkogte æg og agurkestave. Salaten serveres med ristet rugbrød.
Der vil også være varm- og koldrøget laks.
Røgvarerne kommer fra Centralrøgeriet. Her er kærligheden til håndværket og høj kvalitet kernen i virksomheden.
Både den ferske – og den røgede laks, du kan købe i afdelingen, er fanget ved Island.
Til påskens frokoster vil du desuden kunne købe Fiskeafdelingens egne hjemmelavede sild, som fx karrysild, kryddersild, sherrysild og blåbærsild.

VAGTELÆG
Vagtelæg har ca. 1/3 af størrelsen i forhold til et hønseæg, men indeholder forholdsmæssigt flere næringsstoffer. De indeholder op mod fem gange så meget jern og mere B1-vitamin. Deres fine, lille størrelse gør dem velegnede til retter, hvor de kan pynte, fx i en salade nicoise eller på en sildemad eller tatarmad.
De kan også serveres i en kokotte sammen med spinat, bagt i ovnen – eller de små vagtelæg kan serveres som små spejlæg.
De kan også marineres i eddike eller balsamico og serveres med mayonnaise og en sprød frisésalat. I Japan bliver vagtelæg nogle gange serveret rå, men ellers bruges de i omeletter eller som pynt i en suppe.
Vagtelæg kan være lidt svære at pille, men en god metode er at rulle de kogte æg forsigtigt under hele håndfladen, og derefter kan skallerne relativt nemt pilles af. Grundet deres lille størrelse skal de koges kortere tid end hønseæg - 2 minutter for et blødkogt æg og 4 minutter for et hårdkogt æg.

Prøv denne lille hyggesnack:
Sesam-vagtelæg – til en lille snack (12 æg)

  • 12 vagtelæg, kogt i 3-4 minutter, spules med koldt vand og pilles
  • 4 spsk. sesamfrø, ristet let på en tør, varm pande
  • Et par kviste timian, bladene nippes af og bruges
  • Valnøddeolie, anden nøddeolie
Bland timianbladene med de varme sesamfrø.
Gnid æggene med olie, og rul dem i sesam-timian-blandingen.

KØRVEL
Kørvel er noget af det bedste til æg, men klæder også hvide og grønne asparges utroligt godt. Desværre er kørvel ofte forbundet med kørvelsuppe, som ikke alle kan lide. Men kørvel er en fin lille ting, der minder om persille i en mere spinkel udgave.
Kørvel har sin oprindelse i Sydøsteuropa og Vestasien og var en yndet krydderurt hos romerne.
Den franske køkkenchef og skribent Escoffier, der levede fra 1846 til 1935, har sagt at kørvel er kongen over alle krydderurter.
Den er rig på C-vitamin, karotiner, jern og magnesium og bruges til supper, sauce til kylling, til pesto, krydderurtesmør, i mayonnaise, i tomatretter og til omeletter. Til en omelet piskes kørvel og lidt friskrevet parmesanost med æggene, omeletten steges gylden og serveres med tomatsalat og godt brød.
I de fleste retter er det bedst at strø kørvel over retten til sidst, da den fine smag ellers forsvinder.

Prøv et parlækre opskrifter til påskefrokostbordet:

KOKOSVAND
Foråret er på vej, og kalder på friske, lette drikke, ikke mindst efter motion og træning. Og det er ikke for ingen ting, at kokosvand er så populært netop nu. Dels smager det frisk og lækkert, og indeholder dels vitaminer og mineraler, dels - og ikke mindst elektrolytter, som blandt andet sports- og yogafolk har stor glæde af.
Elektrolytter er en slags salte, der genopretter væskebalancen i kroppen. Derfor er kokosvand at foretrække efter hård træning, så kroppens mineralbalance lettere kan komme i balance igen. Elektrolytterne hjælper nervesystemet og forbedrer også den kognitive funktion.
Kokosvand indeholder mineralerne kalium og magnesium, som begge kan være med til at mindske muskelspændinger og kramper. Desuden medvirker kalium til at bevare en naturlig væskebalance. Kokosvand er faktisk den klare væske, der er inde i unge, grønne friske kokosnødder.
Og endeligt så indeholder kokosvand ganske få kalorier.
Kokosvand er et godt alternativ til vand og mælk i pandekager, da kokosvand har en rund og sød smag, som let kan smages i selve pandekagen.
Hos Dalgaard finder du kokosvand ”myCoco”, kokosvand der er produceret i Brasilien og tappet direkte på plantagen efter høst, hvilket gør produktet meget frisk, og sikrer en høj kvalitet. Plantagen hedder Coco do Vale, og produktionen er kvalitets godkendt af kokos farmeren Alberto Cohen. Du kan også købe kokosvand fra firmaet Innocent. De producerer ligeledes frisk kokosvand uden koncentrater, sødestoffer eller andre tilsætningsstoffer.

Prøv et par friske smoothies med kokosvand:

Netop nu 2018

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00