Netop nu

November

NYT FRA GRØNTAFDELINGEN
Kiwibær: de små fine grønne kiwibær skal, modsat de store kiwi, ikke skrælles, men bare nydes som de er.

De kan anvendes som den lille snack, som det søde element i madpakken, som pynt på salater og kager eller som topping på smoothie bowls eller morgengrøden. Det er super sunde små bær med et højt indhold af C-vitamin til immunforsvaret, fibre til fordøjelsen og magnesium til muskelarbejde og en bedre søvn.

Wellant æble:er et æble fra Frydenlund. Det er sprødt, knasende, fast og velsmagende og kan benyttes både som spise- og madæble. Det smager som en blanding af Cox Orange og Ingrid Marie, og æblet har en lidt speciel overflade lidt á la Boskoop, og farven er smuk rødlig.
Æbler indeholder generelt godt med fibre og C-vitaminer.
Se opskrift på æblekage med Wellant æbler HER!

Kastanjer:hører november måneds mørke aftener til. Kastanjer har en lidt nøddeagtig og sødlig smag. Bagte kastanjer spises som tilbehør til hovedretter – eller ganske enkelt serveres de bagte med smør og salt og et glas rødvin.
Du ridser dem i toppen med et kryds, stille dem i et fad med masser af salt og bage dem i ovnen. Eller de kan lægges på den flade side og ridses derpå på den hvælvede side – og ingen salt i fadet. På den måde løsner den inderste hinde sig under varmetilberedningen og er let at fjerne.
Bagetiden er ca. 30 minutter i en 225° varm ovn.
Du kan også blende kastanjer til mel og anvende melet til tærter, brød og pandekager – og melet indeholder ikke gluten.

Medjool dadler:kaldes også for Kong Salomon. De er store, så der er plads til lækkert fyld inde i de bløde og cremede dadler.
Du får stillet den søde trang på en sundere måde end med slik. Dadler indeholder både fibre, B6-vitamin, magnesium og kalium. Dadler giver også et energiboost - men spis kun et par stykker, da dadler - selvom de stadig er sundere end slik - indeholder en del kalorier.
Dadler kan anvendes som en sød snack, men også til bagværk, raw kugler, i salater eller i retter fra Mellemøsten.

Friske tranebær: egner sig som tilbehør til efterårets retter, især de skønne og velsmagende vildtretter. Bærrene indeholder livsvigtige antioxidanter, og medvirker derfor til et stærkt immunforsvar.
Tranebær kendes ofte som tilbehør til Thanksgiving-middagen, hvor bærrene serveres sammen med fyldt kalkun. Sundhedsmæssigt har tranebær en evne til at forebygge urinvejsinfektioner. Det skyldes bærrets indhold af tanniner, der nærmest lægger en teflon-belægning på indersiden af urinvejene, så bakterier ikke kan få fodfæste.
Tranebær har mange fibre, få kalorier og indeholder anthocyaner, som er det pigment, der giver bærrene deres smukke farve.

NYT FRA FISKEAFDELINGEN
Kaviar I anledning af Dalgaards Kaviar-aften den 6. november på Kokkedal Slot, sættes her fokus på forskellige typer af kaviar. Der er begrænset antal pladser, og aftenen kan være udsolgt, når du læser dette. Baerii: sprøde og delikate rogn med en ren og lækker smag og en skøn eftersmag af nødder. Baerii Prestige: er en lidt mere saltet og modnet rogn end Baerii, og har en dyb og nøddeagtig smag. White Sturgeon: kaldes kvinde kaviar. Smagen er sart, mild, delikat og smøragtig. Oscietra: er en af de fineste kaviar med en smag af nødder og dyb, men afbalanceret, smag af salt. Oscietra selektion: er lidt større rogn end Oscietra.

Tun Den tun, der sælges i Fiskeafdelingen er linefanget tun fra Maldiverne. Den er ubehandlet og har ikke været frosset.
Tun er en delikat spisefisk, der bl.a. anvendes til sushi, tunmousse, som fyld i salater og til stegte tunbøffer.
Tunbøffer krydres med salt og peber og steges ca. 2 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Lad dem hvile/trække ca. 5 min. inden servering. For at undgå at bøfferne bliver tørre, er det bedre at lade dem trække længere tid - end at stege dem for længe.
Tun indeholder de sunde omega-3 fedtsyrer, proteiner, vitaminerne A, D og E og mineralerne jod og selen.
I Kolonialafdelingen finder du tun både i glas og på dåse.


NYT FRA DELIKATESSEN
Charcuteri fra Nordhavn Charcuteri fra Nordhavn startede efter en idé om at kunne produc¬ere dansk charcuteri lavet på gode nordiske råvarer, inspireret af Sydeuropas kvalitet og håndværksmetoder.
Nordhavn har til huse i Københavns Nordhavn, helt ud til molen. Her opskærer de hele dyr, har produktion, tørrerum, modningsrum og 8 store ry¬geovne af støbejern.
Charcuteri fra Nordhavn tager tid – og man går aldrig på kompromis med tiden, fordi den rette tid er afgørende for et godt resultat. De smager, dufter og føler sig frem til, hvornår produkterne er færdige.

    I Delikatesseafdelingen finder du følgende produkter fra Nordhavn:
  • Røget okseinderlår med blommeeddike
  • Rundskinke af uldgris
  • Lufttørret svinenakke af uldgris
  • Snackpølser

Jule- og adventskalendere i Vinafdelingen

”24 Days of Rum” Bliv overrasket hver dag i 24 dage og oplev en ny rom hver dag i december. ”24 Days of Rum 2018” indeholder 24 forskellige rom i 2 cl flasker fra 24 forskellige lande verden over. Desuden indeholder æsken et romglas.

”Trovisca Adventskalender 2018” Kalenderen indeholdende 4 flasker portvin med 37,5 cl i hver. De 4 flasker er: Ruby Port Special Reserve Tawny Port LBV 2013 10 års Port En smuk kalender, der indeholder portvin til hver søndag i advent, så meget portvin, at man kan dele.

“Every Day is Gin and Tonic Day” Denne adventskalender indeholder 4 forskellige gin á 10 cl, bl.a. Gin Mare, Bobby´s Schiedam dry Gin og Ferdinand´s Saar dry Gin. Til her af flaskerne er der en speciel tonic udvalgt netop til denne gin.

Mortensaften og Mortens and
Mortensdag er den 11. november, og Mortensaften er den 10. november. Dagen er opkaldt efter Sankt Martin, der grundlagde sit første kloster i Gallien i 361 og kaldes "Galliens apostel". Han blev udnævnt til biskop i Tours, og døde i november 397 på en missionsrejse. I 659 blev han ophøjet til helgen, i øvrigt som den første, der ikke også samtidigt var martyr.
Den meget hellige, men også ydmyge, Sankt Martin var ikke interesseret i at blive biskop, og da man kom for at overdrage ham værdigheden, skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene begyndte at gække og larme, blev han opdaget, hevet frem og tvunget til at blive biskop. Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at straffe de irriterende gæs, ved at man hvert år den 11. november skulle dræbe og spise dem. Da gås er temmelig dyr spise, er den senere blevet erstattet med den både mindre og billigere and.

Netop nu 2018

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00