Netop nu

Juni

ASPARGES
I juni kan vi stadig nå at nyde de grønne og hvide asparges, mens de er på deres højeste.
Forskellen på de grønne og hvide asparges er, at hvide asparges vokser i jordvolde og bliver derved hvide eller så kaldte blege aspargesskud. De grønne derimod vokser frit i sollyset, og får derved deres grønne farve.
Hvide asparges har en lidt træet overflade, som skal skrælles væk, inden de spises. Skræl dem hellere for meget end for lidt, fra hovedet og ned ad, før tilberedningen, for ikke at sidde med en træet asparges.
De grønne asparges skal ikke skrælles, men får blot knækket deres træede ende af, der hvor aspargesen knækker af sig selv.
Ud over at asparges smager skønt, så er de også sunde på grund af deres høje indhold af B- og C-vitaminer, mineralerne jern og kalium og rigtig mange fibre, og så indeholder de stort set ingen kalorier.
Grønne asparges kan ganske enkelt blancheres få minutter og dryppes med olivenolie og drysses med masser af reven parmesanost. Både de grønne og hvide kan spises med rejer og hollandaise – eller med et blødkogt æg og ristet rugbrød. Asparges kan også anvendes til tærter eller til suppe.
Du kan også grille asparges og serverer dem med stegt pancetta og høvlet parmesanost og pyntet med kørvel eller brøndkarse.
Prøv disse dejlige opskrifter med asparges:


JORDBÆR
Jordbær og den danske sommer hører sammen, og det er tid til at frådse i disse smukke, solmodne røde vidundere. De smager sødt og saftigt og er klart en favorit i sommerens desserter.
Men jordbær smager ikke bare godt, de er også supersunde. Jordbær hører faktisk til i gruppen af superbær, da de indeholder mange sunde sager som fibre, kalium, vitaminer og flere vigtige antioxidanter.
Det er bl.a. fordi jordbær indeholder ellagsyre, som bl.a. beskytter huden mod solens skadelige UVA-stråler.
De har et højt indhold af fibre, der kan medvirke til at sænke et let forhøjet kolesteroltal og samtidigt stimulerer fordøjelsen.
Jordbærrets høje indhold af C-vitamin og silicium er medvirkende til at styrke kroppens bindevæv. Desuden styrker C-vitamin immunforsvaret og virker som en effektiv antioxidant.
Jordbær er en vidunderlig spise med sukker og fløde, hvis det skal være rigtigt nemt. Eller serveret med softice, eller marineret i hyldeblomst, eller dyppet i smeltet hvid eller mørk chokolade. Jordbær kan blandes med grønne salater med balsamico og gedeost. De kan serveres som jordbærkoldskål eller anvendes til grød, tærter, saft og marmelade.
Et tips: tag først stilken af, efter at du har skyllet jordbærrene. Derved undgås at bærrene bliver vandede og mister smag og vitaminer.
Prøv denne dejlige Lagkage m/jordbær & makronbunde


RABARBER

Rabarber er faktisk en grønsag, men anvendes ofte på samme måde som frugt og bær, og der findes omtrent 100 forskellige sorter af rabarber.
Rabarber kan bruges både i det salte og søde køkken. Rabarber tilfører en flot farve og en skøn syrlighed. De kan bruges til rabarberkompot, eller til tærter, kager, muffins, i koldskål, til suppe, desserter, mousse, fromage, is eller i trifli. Du kan også anvende rabarber til chutney, marmelade eller saft.
Rabarber kan tilberede ganske enkelt ved at stænglen skæres i små stykker, kommes i en gryde, drysses med sukker og usprøjtet reven citronskal og simre ca. 5 minutter. Rabarber passer også smagsmæssigt rigtigt godt med appelsinskal eller ingefær.
Prøv disse lækre opskrifter med rabarber:


SANKT HANS AFTEN DEN 23. JUNI
Det er Johannes Døberen, der har lagt navn til Sankt Hans.
Kombinationen af heksen på bålet og Midsommervisen er, så vidt vides, brugt første gang ved en midsommerfest på Jelling Seminarium omkring år 1900. Selve visen stammer fra Holger Drachmanns ”Der var en Gang”, som blev opført på Det Kongelige Teater i 1887. Danmarks sidste heks blev henrettet i 1693.
Gør lykke v/bålet med denne dejlige Sankt Hans kage m/jordbær


LIDT LÆKKERT TIL HUDEN
Dalgaard har mange lækre produkter til huden. Det seneste, der er kommet på hylderne er økologisk certificerede hudprodukter fra Pure. Produkterne er godkendt af Ecocert. Det er produkter, der ikke skader miljøet, og som ikke udsætter dig for hormonforstyrrende stoffer. Vi optager alt via huden, så derfor er det vigtigt, at det er gode, rene produkter, vi benytter.
Produkterne er ikke testet på dyr, og der er anvendt genanvendelig emballage.
Serien omfatter Baby-produkter, der tæller shampoo, creme og tandpasta. Desuden er der en samlet lille gaveæske der indeholder Baby Wash, Lotion og Shampoo. Desuden er der en serie til lidt større børn og endeligt produkter til voksne.
Pure støtter afrikanske landsbyer og bevarer ligeledes biodiversiteten gennem fair trade og gennem indkøb hos de lokale farmere.


Netop nu 2017

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00