Suppe m/kylling, kinakål & nudler

Det skal du bruge:

300 g kyllingefilet, i tynde strimler
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. finthakket ingefær
3-4 spsk. sesamolie
1-1½ l grønsagsbouillon, fx Herbamare
¼-½ kinakål, skåret i tynde strimler
1 løg, i tynde både
150 g nudler
1 håndfuld bønnespirer
1-2 tsk. Sambal Oelek
3 spsk. fishsauce
½-1 spsk. sukker

Tilbehør:
2 spsk. hakkede peanuts
2 skalotteløg, i tynde skiver
½ rød chili, uden kerner og i tynde skiver
4 spsk. hakkede korianderblade
2 spsk. klippet purløg
4 spsk. hakkede basilikumblade

Sådan gør du

Opvarm olien i en gryde og steg hvidløg og ingefær et øjeblik.
Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med ca. 5 minutter.
Bring bouillonen til kogepunktet i en anden gryde.
Hæld den varme bouillon over kødet og tilsæt kinakål, løg og Sambal Oelek.
Smag til med fishsauce og sukker.
Kom nudlerne i under omrøring, når retten koger, og lad dem koge med 3-4 minutter, til de er møre, og tilsæt så bønnespirer til allersidst.
Hæld suppen i portionsskåle og server suppen med tilbehøret i små skåle for sig.

Udskriv opskrift